Tvarohový krém s ostružinovým kompótom

Potrebujeme:

100 g cukru, 4 PL likéru z čiernych ríbezlí, ½ kg ostružín, 4 PL bieleho vína, ½ kg netučného tvarohu, 1 ČL citrónovej kôry, 2 PL mletých mandlí, 1 vanilkový cukor, ¼ l šľahačkovej smotany, 20 g mandľových úlomkov, nastrúhaná kôra z 1 citróna (najlepšie chemicky neošetreného)

Ako na to:

Víno zmiešajte s likérom a cukrom a prevarte. Do zmesi nasypte černice a krátko povarte. Prikryte a odstavte.
Tvaroh vymiešajte s citrónovou kôrou, mandľami a vanilkovým cukrom do peny. Krátko pred podávaním ho spojte s tuhou šľahačkou.
Vychladnutý kompót rozdeľte na taniere, doň opatrne upravte krém a posypte opraženými mandľami.

15.06.2006

Podobné recepty