Morská belica na taliansky spôsob

Potrebujeme:

1 kg vypitvanej morskej belice, 1 lyžičku soli, 0, 5 dl oleja, 1 cibuľu, 1 citrón, petržlenovú vňať, 0, 5 dl bieleho vína, 1 až 2 vajcia, 3 lyžice hladkej múky, 1 lyžičku oleja do vesta, olej na vyprážanie

Ako na to:

Baklažán pokrájajte na tenké plátky, posoľte a potrite prstami olivovým olejom. Opečte ich do ružova v mikrovlnke, na panvici, alebo na grile. Opečte aj plátky chleba, len tak nasucho na panvici alebo na grile. Opečený chlieb potrite cesnakom a pokvapkajte olejom. Potrite zmäknutou rozkrojenou rajčinou. Na hrianky poklaďte plátky baklažánu, osoľte a podľa chuti pridajte korenie.

15.11.2006

Podobné recepty