Cestovina so smotanovou omáčkou a údeným mäsom

Potrebujeme:

½ kg cestoviny, 300 g prerastaného údeného mäsa, 2 PL oleja, 1 veľká cibuľa, ½ l sladkej smotany, 150 g hrášku, 2 PL parmezánu, olej, soľ

Ako na to:

Údené mäso nakrájané na kocky, zalejte studenou vodou a priveďte do varu. Potom nechajte odkvapkať, vložte do studenej vody a osušte. Na panvici s ochrannou vrstvou mäsa prudko opekajte cca 3 min., potom pridajte pokrájanú cibuľu a duste do zlatista. Mäso s cibuľou preložte do hrnca, zalejte smotanou a po zovretí 10 min. pomaly varíme. Hrášok uvarte v osolenej vode odkvapkaný vsypte do smotanovej zmesi. Zohrievajte ešte 3 min. V osolenej vode uvarte cestoviny a ocedené zmiešajte so smotanovou omáčku. Podávajte posypané strúhaným parmezánom.

07.05.2006

Podobné recepty