Premeny bielej ľadovej polevy (farba, chuť)

Potrebujeme:

Základná poleva:, 130 g práškového cukru, 1 - 2 PL teplej vody, 1 PL ovocného sirupu, 1 PL rozohriatého masla alebo stuženého tuku

Ako na to:

Preosiaty cukor polejte teplou vodou, ovocným sirupom, tukom a vymiešajte do hladka.

TIP: Ideálnym nástrojom na zdobenie perníčkov bielou polevou je guľatý štetec na maľovanie vodovými farbičkami, čím je tenší, tím je lepší.


Zmena farby:
- ružovú dosiahnete pridaním jahodovej alebo malinovej šťavy
- zelenou získate použitím sirupu s príchuťou kiwi
- iné farebné variácie zaistia pridania štipky potravinárskeho farbiva

Zmena chuti:
Ananásová poleva: do bielej polevy pridajte niekoľko kvapiek ananásovej esencie
Citrónová poleva: polovicu vody pridávanej do polevy nahraďte citrónovú šťavou
Pomarančová poleva: namiesto citrónovej šťavy pridajte pomarančovú.
Čokoládová poleva: do bielej polevy pridajte 30-50 g rozpustenej čokolády a vymiešajte do hladka
Kávová poleva: práškový cukor vymiešajte s 3 PL teplej sceďenej zrnkovej alebo instantnej kávy. Teplú kávu do cukru pridávajte po lyžičkách.
Likérová poleva: časť vody nahraďte likérom, napríklad mandľovým alebo ovocným, tekutinu pridávajte po lyžičkách.
Mliečna alebo smotanová poleva: do cukru pridajte 3 PL teplého mlieka alebo smotany.
Punčová poleva: časť vody nahraďte punčom alebo do bielej polevy pridajte niekoľko kvapiek bielej esencie.
Rumová poleva: časť vody nahraďte rumom, ktorú k cukru prikvapkávajte a vymiešajte do hladka.
Vanilková poleva: do polevy pridajte vanilkový cukor alebo niekoľko kvapiek vanilkovej esencie.

06.12.2006

Podobné recepty