Ovocná kytica

Potrebujeme:

2 pomaranče, 1 banán, šťava z 1 citróna, 100 g tmavého hrozna, 100 g červených ríbezlí, 100 g čiernych ríbezlí, 100 ml portského vína, 2 vanilkové cukry, 2 PL medu, 4 žĺtky, 100g vlašských orechov, šťava z 1 pomaranča, 100 ml šampanského, cukor, vanilkový cukor, čokoláda, vetvičky byliniek, piškóty a keksy

Ako na to:

Ošúpané pomaranče rozoberte, banány pokrájajte na plátky, pokvapkajte citrónom, hrozno rozkrojte, zrnká vyberte. Ríbezle zmiešajte s ostatným ovocím. Zmes zalejte portským vínom, zmiešaným s medom, vanilkovým cukrom a orechmi. Žĺtky s pomarančovou šťavou a šampanským dajte do ohňovzdornej misy a dobre vyšľahajte spolu s cukrom a vanilkovým cukrom vo vodnom kúpeli na penu. Ovocie a penu rozdeľte na taniere. Na vrch dajte čokoládovú vrstvu, ozdobte bylinkami, piškótami a keksmi.

24.05.2006

Podobné recepty