Zeler z hubovou omáčkou

Potrebujeme:

1 zeler, 2 veľké cibule, 1 PL oleja, 2 PL hladkej múky, 5 cl bieleho vína, 5 dl vývaru (z kocky), 200 g čerstvých húb, 1 PL masla, 1 bobkový list, paprika, petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Očistený zeler pokrájaj na hrubšie plátky, podlejte trochou vody, osoľte a poduste do polomäkka. Vyberte a nechajte odkvapkať. Na oleji osmažte cibuľu, poprášte múkou a zalejte studeným vývarom. Dobre rozšľahajte, dochuťte soľou, korením, pridajte bobkový list, petržlenovú vňať a nechajte variť.
Huby očistite, pokrájajte na plátky a na masle chvíľu poduste. Do omáčky nalejte víno, pridajte podusené huby, zeler a znova nechajte chvíľu povariť.

10.06.2006

Podobné recepty