Kuracie cigary

Potrebujeme:

1 balenie lístkového cesta, 3 PL olivového oleja, petržlenová vňať, , Plnka:, 350 g čerstvo zomletého kuracieho mäsa, 1 vajce, 2 PL hrozienok, 1 PL olivového oleja, 1 ČL mletého zázvoru, 1 ČL mletej škorice, 1 malú cibuľu, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Plnka: Všetky suroviny do plnky (okrem cibule a oleja) zmiešajte. Na panvici opražte nasekanú cibuľu do sklovita. Po vychladnutí pridajte do panvice zmes na plnku.
Po otvorení balíčka cesto prikryte vlhkou utierkou a pracujte rýchlo, lebo cesto na vzduchu rýchlo zaschýna. Cesto rozložte a pokrájajte na kusy s rozmermi 10x25 cm (4x10 prúžkov). Zoberte 1 prúžok cesta (ostatné zakryte), potrite ho olivovým olejom a položte naň malú lyžičku plnky asi 1 cm od konca prúžku. Cesto zabaľte tak, že dlhé strany ohnite v dĺžke asi 5 cm dovnútra a cestový prúžok zrolujte v smere jeho do tvaru cigary. Poukladajte ich na vymastený plech a potrite olivovým olejom. Cigary pečte v rúre predhriatej na 180 °C asi 20-25 min., kým ich povrch nebude zlatistý – vtedy sú pekne chrumkavé.

TIP: Chrumkavé závitky môžete podávať ako samostatnú pochúťku alebo v kombinácii so zeleninovým šalátom ako hlavný chod.

24.12.2006

Podobné recepty