Opité koláče

Potrebujeme:

1. vrstva - piškóta: 4 vajcia, 4 PL hladkej múky, 4 PL cukru krupica, 1 KL prášku do pečiva, džem
2. vrstva: 6 bielkov, 150 g cukru krupica, 150 g maku nepomletý, 150 g mletého kokosu, 1 KL prášku do pečiva
3. vrstva - krém: 6 žĺtkov, 100 g cukru krupica, 2 PL zemiakového škrobu, 2 PL hladkej múky, 1 vanilkový cukor, 1 maslo, 1 1/2 hrnčeka mlieka
4. vrstva: detské piškóty (väčšie sú lepsie), rum, čokoládová poleva, kokos na posypanie

Ako na to:

1. vrstva - piškóta: Bielka ušľaháme do tuha a pomaly pridávame cukor, žĺtka, hl. múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie a dáme piecť na 170 °C. Po upečení necháme vychladnúť a po vychladnutí, piškótu natrieme ľubovoľným džemom.
2. vrstva: 6 bielkov ušľaháme do tuha a postupne pridávame cukor, mak a kokos s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie a dáme piecť. Keď začne cesto zlatnúť, vypneme rúru a dáme vychladnúť. Po vychladnutí položíme na 1. vrstvu
3. vrstva: 1 1 / 2 hrnčeka mlieka dáme variť. Zo 6 žĺtkov, cukru, zemiakového škrobu, hladkej múky a vanilkového cukru ušľaháme kašu, ktorú vlejeme do vriaceho mlieka a uvaríme ako puding. Dáme vychladnúť. Ušľaháme 1 maslo a postupne pridávame vychladnutý puding a vyšľaháme krém. Tento krém natrieme na 2. vrstvu s makom.
4. vrstva: Piškóty namáčame v rumu a kladieme na krém. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou (rozpustíme 3 PL Hery, 6 PL cukru, 2 PL kakaa, 2 PL vody). Polevu posypeme kokosom. Dáme vychladnúť. Najlepšie sú rezy na ďalší deň.

10.10.2011

Podobné recepty