Banánové prekvapenie

Potrebujeme:

Cesto:, 3 vajcia , 120 g práškového cukru , 120 g polohrubej múky , ½ prášku do pečiva, asi 5 banánov , 2 PL citrónovej kôry, , Šľahačková plnka:, ½ l smotany na šľahanie , 2 stužovače šľahačky, , Čokoládová plnka:, 100 g mliečnej čokolády , 100 g horkej čokolády , 250 ml smotany na šľahanie , 150 g mäkkého masla, , Na ozdobu:, 12-16 čokoládových srdiečok (napr. Milka) , 2 PL strúhanej čokolády

Ako na to:

Z bielkov ušľahajte sneh, postupne pridávajte práškový cukor a opäť šľahajte do tuha. Do snehu pridajte žĺtky a znova šľahajte do tuha. Nakoniec zľahka vmiešajte múku preosiatu s kypriacim práškom. Cesto vylejte do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie. Pečte 20 min. v rúre predhriatej na 170 °C.
Po upečení stiahnite z korpusu papier, preložte ho na servírovací tanier a nechajte vychladnúť. Okolo korpusu upevnite okraj tortovej formy. Na korpus naukladajte banány pokvapkané citrónovou šťavou. (12-16 koliesok si dajte bokom).
Na banány na korpuse navrstvite najprv šľahačkovú náplň (časť odoberte) a rovnomerne ju rozotrite. Potom na tortu navrstvite čokoládovú plnku a jej povrch uhlaďte. Na tortu nastriekame (pomocou cukrárenského vrecka) z odobratej šľahačky hrudky, do ktorých zapichujte koliesko banánu a čokoládové srdiečko. Nakoniec tortu posypte strúhanou čokoládou. Tortu dajte do chladničky na min. 3 hodiny.

Čokoládová plnka: Obe čokolády nalámte na menšie kúsky a na miernom ohni ich rozpustite v smotane. Zmes nechajte vychladnúť pri izbovej teplote. Maslo vyšľahajte na penu a po lyžiciach k nemu pridávajte vychladnutú čokoládovú zmes. Šľahajte kým sa nespoja.

Šľahačková plnka: Smotanu ušľahajte spolu so stužovačom šľahačky.

02.09.2006

Podobné recepty