Citrónová bábovka

Potrebujeme:

125 g Hery, 4 vajíčka, 20 dkg cukru krupica, vanilkový cukor, 4 lyžice oleja, 2 lyžice rumu, kôra a šťava z jedného citróna, 0,2 dcl studenej vody, 40 dkg polohrubej múky, prášok do pečiva, tuk a múka na vysypanie formy, hrozienka, oriešky, kandizovaná pomarančová kôra, kúsky čokolády, mletá škorica

Ako na to:

Heru vymiešame s cukrami, pridáme žĺtka, olej a vymiešame na hladkú hmotu. Za stáleho šľahania (šľahačom) prilejeme rum a šťavu z citróna + kôru a vodu. Nakoniec všľaháme sneh z bielkov.
Cesto nalejeme do tukom vymastenej a múkou vysypanej formy a dáme do rúry vyhriatej na 200 °C. Teplotu stiahneme na 130 °C. Pečieme asi hodinu. Špajdľou sa presvedčíme, či je upečená.
Bábovku vytiahneme, necháme chvíľku odležať vo forme, a potom ju vyberiem z formy.

09.09.2011

Podobné recepty