Pórová polievka s cícerom

Potrebujeme:

200 g cíceru, 3 väčšie póry, 150 g masla, 10 PL olivového oleja, 6 strúčikov cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, 200 g aidamu, 3 zemiaky, zeleninový bujón

Ako na to:

Deň vopred namočte cícer, na druhý deň ho dajte variť spolu so zemiakmi. Pred dovarením posoľte. Uvarené preceďte.
V druhom hrnci rozpustite maslo, pridajte olivový olej a na plátky nakrájaný cesnak. Pridajte na pásiky pokrájaný pór, osoľte, okoreňte a chvíľku pražte. Zalejte zeleninovým bujónom a varte do mäkka. Potom pridajte uvarený cícer aj so zemiakmi, chvíľku spolu povarte. Potom štvrtinu odoberte aj so zemiakmi a zmixujte. Pridajte naspäť a dochuťte. Po uvarení pridajte nastrúhaný syr.
Dobrú chuť

11.12.2006

Podobné recepty