Torta s mandarínkami

Potrebujeme:

4 vajcia, 100 g masla, 200 g cukru, ¼ l mlieka, ½ kg polohrubej múky, ½ prášku do pečiva, tuk, hrubá múka na formu, , Krém:, ¼ l mlieka, 200 g masla, ½ sáčka pudingového prášku, 50 g práškového cukru, , Poleva:, 100 g čokolády na varenie, 65 g stuženého tuku, 30 g bielej čokolády, , Na plnku a ozdobenie:, 100 g marhuľového džemu, 50 g drvených piškót, 300 g mandarínkového kompótu, 50 g ananásového kompót_, lístky mäty

Ako na to:

Maslo vymiešajte s cukrom a žĺtkami do penista. Postupne pridajte mlieko a 2/3 preosiatej múky s práškom do pečiva. Z bielkov ušľahajte sneh, ktorý vmiešajte so zvyškom múky do vaječnej hmoty. Vymastite a vysypte formu, vlejte do nej cesto a pečte v stredne vyhriatej rúre asi 40 min. Upečenú tortu nechajte vychladnúť.

Krém: Priveďte do varu 2/3 mlieka. Vo zvyšnom rozpustite puding, nalejte ho do mlieka a uvarte puding. Vychladnutý puding vyšľahajte s cukrom a maslom dohladka.
Tortu pozdĺžne rozkrojte na 3 pláty. Dva potrite najprv džemom, potom krémom, na ktorý rozložte prekrojené mandarínky. Diely opatrne zložte na seba.

Poleva: Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu s 50 g stuženého tuku. Bielu čokoládu rozpustite so zvyšným stuženým tukom, nalejte ju na alobal a nechajte stuhnúť. Povrch torty potrite džemom a polejte tmavou čokoládou. Z bielej čokolády vykrojte formičkami namočenými v teplej vode zajačiky (iné veľkonočné tvary).
Tortu po obvode posypte piškótovými odrobinkami, na horný okraj nastriekajte krém. Ozdobte ananásom, lístkami mäty a zajačikmi.

10.04.2006

Podobné recepty