Jarná torta s kiwi

Potrebujeme:

4 vajcia, 200 g cukru, 200 g polohrubej múky, 2 PL mandarínkového džemu, 2 sáčky instantnej šľahačky, 300 ml mlieka, 40 g práškového cukru, 4 kiwi, tuk na vymastenie a hrubú múku na vysypanie formy, 1 pomaranč, 3 PL strúhaného kokosu, lístky medovky, 2 PL kandizovaného ananásu

Ako na to:

Z bielkov ušľahajte tuhý sneh. Žĺtky vyšľahajte s 4 PL teplej vody na hustú penu a postupne primiešavajte cukor, sneh a múku. Potom vymastite a vysypte tortovú formu, nalejte do nej cesto a v stredne vyhriatej rúre pečte asi 35 min.
Upečený korpus nechajte vychladnúť, uvoľnite z formy a pozdĺžne rozkrojte. Medzitým olúpte pomaranč a rozdeľte ho na dieliky. Kiwi olúpte a nakrájajte na plátky. Medovku umyte. Z instantnej šľahačky a mlieka ušľahajte šľahačku a oslaďte ju práškovým cukrom.
Spodnú časť torty potrite džemom, dajte naň vrstvu šľahačky, posypte ju kúskami ananásu a priklopte druhou polovicou korpusu. Tortu potom potrite šľahačkou, ozdobte šľahačkovými kopčekmi a poukladajte plátky kiwi, pomaranča, zvyšným ananásom, posypte kokosom a ozdobte medovkou. Dajte stuhnúť do chladničky na 1 hod.

07.04.2007

Podobné recepty