Rožteky posypané mandľami
½ kg marcipánovej hmoty, 50 g cukru, 2 bielky, strúhaná kôru z 1 citrónu, 6 kvapiek mandľovej príchute, múku na dosku, 175 g mandľových lupienkov, 150 -200 g horkej čokoládovej polevy, papier na pečenie
Ako na to:Z marcipánovej hmoty, cukru, citrónovej kôry a mandľovej príchute zamieste hladké cesto. Na pomúčenej doske spravte valček, ktorý nakrájajte na 12 dielov. Z nich vytvorte asi 10 cm dlhé valčeky, obaľte ich v mandľových lupienkoch, ktoré mierne pritlačte.
Z valčeka vytvarujte rožteky , ktoré rozložte na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte ich zaschnúť, prípadne ich môžete vložiť do vlažnej rúry.
Čokoládovú polevu nahrubo nasekajte a za stáleho miešania rozpustite vo vodnom kúpeli. Špičky rožtekov namáčajte v poleve. Na kuchynskej mriežke nechajte rožteky odkvapkať a stuhnúť.