Makaróny s troma druhmi syra

Potrebujeme:

6 dcl (2 a 1/2 šálky) bešamelovej omáčky, 225 g (2 šálky) makarónov, 1 vajce, 125 g (1 šálka) nastrúhaného zrelého čedaru, 1 lyžica horčice, 2 lyžice nasekanej pažítky, 4 pokrájané paradajky, 125 g (1 šálka) nastrúhaného syra (tehla), 60 g (1/2 šálky) nastrúhaného plesňového syra, 2 lyžice slnečnicových semienok, soľ a korenie

Ako na to:

Pripravte bešamelovú omáčku, prelejte ju do misky a zakryte vrchnákom, aby sa na povrchu nevytvorila zrazená vrstva. Odložte bokom.
Uvarte makaróny, sceďte a preklopte ich do zapekacej misy. Zmiešajte dohromady ušľahané vajcia, čedar, horčicu, pažítku, korenie a bešamelovú omáčku a lyžicou rozotrite na makaróny. Dbajte na to, aby makaróny boli dobré prekryté.
Navrch pridajte vrstvu pokrájaných paradajok. To všetko posypte syrom z tehly, plesňovým syrom a slnečnicovými semienkami. Pečte v rúre predhriatej na 190 °C asi 25-30 minút, kým povrch nezačne bublať a nezozlátne.

15.10.2011

Podobné recepty