Duo vaječných jednohubiek

Potrebujeme:

Avokádové vajcia: 3-4 krajce čierneho ražného chleba, 1 malé zrelé avokádo, 1 lyžica citrónovej šťavy, 3 lyžice dobrej majonézy, 1/2 posekanej kvetinky žeruchy potočnej alebo inej bylinky (uschováme niekoľko vetvičiek na ozdobu), soľ a korenie, 6 malých vajec uvarených natvrdo
Lososové vajcia: 3-4 plátky čierneho ražného chleba, 2 malé vajíčka uvarené natvrdo a tenko nakrájané, 120 g v pare uvareného lososa (alebo údeného)
Limetkovo-koriandrová majonéza: 4 lyžice majonézy, 1 lyžička čerstvého posekaného koriandra alebo petržlenovej vňate, 1 lyžička limetkovej šťavy, soľ a korenie, niekoľko vetvičiek čerstvého koriandra alebo petržlenovej vňate

Ako na to:

Pomocou vykrajovacej okrúhlej formičky vykrojíme z chleba 12 koliesok. Rozkrojíme avokádo napoly a vyberieme kôstku. Olúpeme polku avokáda a nakrájame ho na plátky. Každý plátok namočíme do citróna a položíme ich po jednom na každé koliesko chleba.
Z druhej polovice avokáda vyberieme dužinu pomocou lyžičky. Vložíme ju do misky a roztlačíme ju. Pridáme majonézu a posekané bylinky. Ochutíme soľou a korením.
Zmes položíme na plátok avokáda a navrch položíme polovicu vajíčka. Ozdobíme malým kúskom bylinky.
Lososové vajcia: Chlieb nakrájame na 12 trojuholníkov. Pripravíme limetkovú majonézu. Zmiešame majonézu s koriandrom a limetkou. Ochutíme soľou a korením.
Na každý chlieb položíme plátok vajíčka, kúsok lososa a lyžičku majonézy. Všetko ozdobíme vetvičkou koriandra.

14.10.2011

Podobné recepty