Višňové jednohubky

Potrebujeme:

syr Lúčina, smotana alebo mlieko na zriedenie nátierky, biele korenie, soľ, strúhaný chren, kompótové višne, rožky na jedno hubky
Bylinkové maslo: maslo podľa potreby, jemne nasekané bylinky podľa svojich chutí, soľ

Ako na to:

Lúčinu vložíme do misy, pridáme podľa potreby smotanu alebo mlieko. Pridáme mleté ​​čierne korenie, soľ, riadne ručným šľahačom vyšľaháme a vmiešame čerstvo strúhaný chren, môže ho byť viac.
Plátky krájaných rožkov slabo natrieme bylinkovým maslom a chrenovou nátierku. Zdobíme kompótovými višňami.
Bylinkové maslo: Maslo necháme zmäknúť a pridáme jemne nasekané bylinky. Ručným šľahačom riadne vyšľaháme, mierne prisolíme a dáme na chviľu do chladničky.
Táto nátierka sa osvedčila ako podklad na chlebíčky v letných mesiacoch, ako so zeleninou, tak aj s ovocím.

06.10.2011

Podobné recepty