Dusené hovädzie po mexicky

Potrebujeme:

1,5 kg hovädzieho mäsa vhodného na dusenie, nakrájaného na malé kúsky, 2 polievkové lyžice oleja, 1/2 kávové lyžičky soli, 1 hrnček hovädzieho vývaru, môže byť z kocky či inak konzervovaný, 1 hrnček salsy, 2 stredne veľké cukety, nakrájané na menšie kúsky ako do polievky, 1 plechovka (425 g) čiernych fazúľ, 1/2 hrnčeka mrazených kukuričných zŕn, môžu byť aj z plechovky, alebo na ten účel čerstvo predvarené, 2 polievkové lyžice kukuričného škrobu, rozpusteného v 3 lyžiciach vody, krájaná vňať koriandra, ak nemáte, zelená petržlenová vňať, kyslá smotana, nakrájaná paradajka

Ako na to:

V hrnci rozpálime olej, na ňom opečieme mäso dohneda. Osolíme, vmiešame vývar a salsu. Zvoľna dusíme až je mäso mäkké, asi 1 - 1 1/4 hodiny. Pridáme cuketu, fazuľu a kukuricu. Dobre premiešame a dusíme ďalších asi 20 minút, až je to všetko pekne mäkké.
Vmiešame rozpustený škrob, aby to zhustlo (opatrne, zahusťovanie škrobom je zradné!) Na tanieri ozdobíme nakrájanou paradajkou, na to dáme lyžicu kyslej smotanou a pokryjeme petržlenovou vňaťou.

06.10.2011

Podobné recepty