Pikantné bravčové kolienko

Potrebujeme:

1 väčšie zadné kolienko, 1 veľká cibuľa, 1 cesnak, 3 lyžice oleja, 0,5 l piva, 4 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžica medu, 1 lyžica horčice, soľ, majorán, cukor, hladká múka, mletý zázvor, chren

Ako na to:

Kožu na kolene narežeme na štvorčeky, cibuľu nakrájame a ľahko prepečieme na oleji v pekáči. Pridáme rozdrvený cesnak. Solené koleno dáme kožou hore na cibuľu a podlejeme asi 3/4 piva. Natrieme ho medom, horčicou a sójovou omáčkou. Zakryjeme a dáme do vyhriatej rúry (cca 220 °C ).
Cca po 50 minútach dolejeme zvyšok piva a pečieme zakryté ďalších 40 minút. Potom odkryjeme a necháme 30 minút dopiecť, kým sa nevytvorí chrumkavá kôrka. V prípade potreby podlejeme vodou.
Dáme koleno stranou, výpek zahustíme múkou zmiešanou vo vode, pridáme podľa chuti cukor, majoránku a sójovú omáčku. Za stáleho miešania cca 20 minút povaríme. Porcie kolena prelejeme omáčkou a posypeme strúhaným chrenom.

Príloha: pečivo

25.09.2011

Podobné recepty