Ryžový koláč s mäsom

Potrebujeme:

2 hrnčeky uvarenej ryže, 1/2 hrnčeka nastrúhaného pikantného syra, 1/4 hrnčeka posekanej čerstvej petržlenovej vňate, 2 vajcia, trochu rozšľahanej soli a korenie podľa chuti, 1/4 hrnčeka nastrúhaného syra navyše
Náplň: 250 g balenie zmrazeného špenátu (rozmraziť), 30 g masla, 1 posekaná cibuľa, 2 vymiešané cesnaky, 500 g mletého hovädzieho mäsa, 70 g strúhanky, 3 vajcia uvarené natvrdo a posekané, soľ a korenie podľa chuti
Na ozdobu: niekoľko vetvičiek čerstvého tymiánu a pásiky z kápie (podľa chuti)

Ako na to:

Tortovú formu (asi 23 cm veľkú) trochu vymastíme, na dno položíme vystrihnutý kruh z pergamenového papiera a tiež ho trochu pomastíme.
V mise zmiešame ryžu, syr, petržlenovú vňať a surové vajcia. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Polovicu ryže natlačíme do formy a na ňu dáme náplň. Navrch rozotrieme zvyšok ryže a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 1 hodinu. Posypeme extra syrom a pečieme ďalších 10 min, až sa syr rozpustí.
Pred vybratím necháme stáť vo forme približne 5 min. Ozdobíme.
Náplň: Vyžmýkame tekutinu zo špenátu. Na panvici rozohrejeme maslo, pridáme cibuľu, cesnak a smažíme, až je cibuľa mäkká (sem-tam zamiešame).
V mise zmiešame cibuľovú zmes, špenát, mleté ​​mäso a strúhanku a zamiešame dovnútra posekané vajcia, ochutíme. Dobre premiešame.

14.10.2011

Podobné recepty