Jahôdka

Potrebujeme:

Cesto: 4 bielka, 4 lyžice studenej vody, 100 g cukru, 120 g polohrubej múky, 4 žĺtka, 1/2 prášku do pečiva
Plnka: 600 g jahôd, 1 maslo, 2 jahodové pudingy, cukor podľa chuti

Ako na to:

Cesto: 4 bielka vyšľaháme so 4 lyžicami studenej vody, potom zašľaháme 100 g cukru. Šľaháme do zhustnutia. Pridáme 120 g polohrubej múky, 4 žĺtka a 1/2 prášku do pečiva. Dáme na plech vymastený maslom, alebo na papier na pečenie a upečieme.
Náplň: Jahody roztlačíme s 1/2 l vody. Dáme do mixéra a mixujeme. Všetko nalejeme do hrnca a povaríme. Necháme vychladnúť a nasypeme 2 jahodové pudingy a znovu uvaríme (netraba sa báť sa, robí to hrudky, ale tie sa stratia).
Medzitým vyšľaháme maslo s cukrom a pridávame po lyžiciach vychladnutý puding. Všetko vyšľaháme, natrieme na piškótu, polejeme čokoládovou polevou a necháme chvíľu vychladnúť.

16.09.2011

Podobné recepty