Torta na lyžice

Potrebujeme:

3 žĺtka, 3 lyžice práškového cukru, 3 lyžice vriacej vody, 2 lyžice oleja, 3 lyžice polohrubej múky, 2 lyžice kakaa, 1/4 prášku do pečiva, sneh z 3 bielkov
Krém: 1 tvaroh, 100 g masla, 100 g cukru, zaváranina
Poleva: 2 tyčinky ľadových gaštanov, 1 lyžica stuženého tuku

Ako na to:

Žĺtka, vodu, cukor a olej vymiešame, pridáme striedavo sneh z bielkov a múku s práškom do pečiva a kakaom. Zľahka premiešame a upečieme v tortovej forme.
Upečený korpus potrieme lekvárom, nanesieme tvarohový krém, uhladíme a polejeme polevou z ľadových gaštanov. Povrch môžeme zdobiť ovocím, orechmi a pod.
Krém: Vymiešame maslo s cukrom a zašľaháme tvaroh.
Poleva: Vo vodnom kúpeli rozohrejeme ľadové gaštany s tukom a premiešame.

14.09.2011

Podobné recepty