Fazuľový hrniec

Potrebujeme:

200 g tmavej fazule, 1 nasolený hovädzí jazyk, niekoľko zrniek celého čierneho korenia, 2 cibule, 2 mrkvy, 4 malé klobásy, 2 lyžice masti, 1 strúčik cesnaku, 4 rajčiaky, 2 zeleninové papriky, štvrť hlávky kapusty, soľ

Ako na to:

Cez noc osobitne namočíme fazuľu a jazyk. Potom jazyk pridáme k namočenej fazuli a podľa potreby pridáme vodu tak, aby bol ponorený, ďalej pridáme celé čierne korenie, jednu cibuľu pokrájanú na štvrtky a varíme, až kým fazuľa nezačne mäknúť. Potom pridáme mrkvu prekrojenú po dĺžke a všetko uvaríme do mäkka.
Pred koncom varenia pridáme klobásu. Uvarený jazyk vyberieme, olúpeme a pokrájame na tenké plátky. V menšom hrnci opražíme druhú cibuľu pokrájanú na kolieska, pridáme posekaný cesnak, olúpané a pokrájané rajčiaky, papriku a kapustu pokrájanú na rezance, mierne osolíme a podusíme 20 minút.
Na veľkú misu položíme plátky jazyka, klobásu a mkrvu. Fazuľu a zeleninovú zmes podávame osobitne.

31.07.2011

Podobné recepty