Sviečková v kelových listoch

Potrebujeme:

500 g sviečkovej, 1 hlávka kelu, 200 g údenej slaniny, olej, mleté čierne korenie, rozmarín, 1 PL octu, 1 cibuľa, 1 PL sójovej omáčky, soľ, 2 PL hladkej múky, mäsový vývar, 1 ČL cukru

Ako na to:

Odblanenú sviečkovicu posolíme, okoreníme a prudko opečieme na rozpálenom oleji. 3 vrchné listy z kelu na 3 minúty dáme do vriacej vody spariť. Vyberieme a schladíme pod studenou vodou. Zhrubnuté časti listov trochu naklepeme.
Časť údenej slaniny nakrájame na plátky a obložíme nimi mäso, podlejeme vývarom a dáme do vyhriatej rúry piecť na 45 minút. Upečené dáme vychladnúť.
Vo výpeku opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme korenie, ocot, cukor, sójovú omáčku, soľ a kel pokrájaný na rezance. Posypeme hladkou múkou a chvíľu pražíme. Zalejeme trochou vývaru a dusíme.

09.07.2011

Podobné recepty