Dusené karbonátky

Potrebujeme:

250 g hovädzieho mäsa, 250 g bravčového mäsa, 2-3 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, majorán, 1 žemľa, mlieko, 1 vajce, strúhanka na obaľovanie, olej, 1 cibuľa, 2 zelené papriky, 2-3 rajčiaky

Ako na to:

Umyté mäso zomelieme, pridáme pretlačený cesnak, soľ, mleté čierne korenie, majorán, v mlieku namočenú žemľu a vajce. Všetko dobre premiešame, urobíme karbonátky, ktoré obalíme v strúhanke a na rozpálenom oleji opekáme po oboch stranác.
Na oleji opražíme pokrájanú cibuľu, na pásiky pokrájanú papriku a na kolieska pokrájané rajčiaky. Na zeleninový základ poukladáme upečené karbonátky a prikryté dusíme 15-20 min.

28.06.2011

Podobné recepty