Mozočkový nákyp
8 g masla, 6 vajec, 200 g uvarených zemiakov, 100 g mletej šunky (alebo mletej mäkkej salámy), soľ, 1 dcl smotany, 200 g teľacích alebo bravčových mozočkov, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, 50 g postrúhaného syra
Ako na to:Maslo vymiešame so šiestimi žĺtkami, pridáme postrúhané zemiaky, nadrobno posekanú šunku alebo salámu, soľ, sneh zo šiestich bielkov a zľahka celé premiešame.
Ohňovzdornú nádobu vymastíme maslom, naložíme polovicu zemiakovej hmoty, na to navrstvíme jemne pokrájané, odblanené, okorenené a s posekanou petržlenovou vňaťou premiešané mozočky. Prikryjeme druhou polovicou zemiakovej hmoty.
V dobre vyhriatej rúre pečieme asi 30 min. Na upečený, ešte horúci nákyp dáme postrúhaný syr.