Roláda s jahodovou plnkou

Potrebujeme:

4 vajcia, 70 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 160 g polohrubej múky
Plnka: 2,5 dcl mlieka, 1 Zlatý klas, 1 žĺtok, 1/2 balíčka vanilínového cukru, 125 g masla, 200 g práškového cukru, 200 g jahôd

Ako na to:

Cesto: Žĺtka, práškový a vanilínový cukor vymiešame, pridáme múku a z bielkov vyšľahaný tuhý sneh. Všetko zľahka premiešame a dáme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme v dobre vyhriatej rúre.
Upečenú piškótu dáme na vlhkú utierku, stočíme a necháme chvíľu postáť. Vychladnutú roládu naplníme.
Plnka: V mlieku rozmiešame Zlatý klas, žĺtok a vanilínový cukor. Uvaríme za stáleho miešania hustú kašu. Maslo s cukrom vymiešame do peny, pridáme vychladnutú kašu a nakoniec pridáme pokrájané jahody.

16.06.2011

Podobné recepty