Pikantná roštenka

Potrebujeme:

500 g roštenky, soľ, mleté čierne korenie, olej, 1 väčšia cibuľa, mletá červená paprika, 100 g sterilizovanej kápie, 1-2 feferónky, 20 g hladkej múky, 1 lyžica horčice

Ako na to:

Mäso pokrájame na plátky, slabo ich naklepeme, okraje narežeme, aby sa plátky mäsa nestáčali. Mäso osolíme, okoreníme a na rozpálenom oleji opečieme po oboch stranách. Opečené mäso udržiavame na teplom mieste.
Do oleja po opečení mäsa dáme na kolieska pokrájanú cibuľu, mletú červenú papriku, pokrájanú kápiu a feferónky. Chvíľu podusíme, zaprášime múkou a zalejeme vodou. Varíme tak dlho, až sa začne tuk oddeľovať od šťavy. Dochutíme horčicou.
Hotovou šťavou prelejeme opečené mäso. Podávame s ryžou.

27.06.2011

Podobné recepty