Polievka z miešanej zeleniny

Potrebujeme:

2-2,5 dcl vody, soľ, 30 g masla, 30 g múky, 250 g miešanej zeleniny, 10 g oleja na udusenie zeleniny, 20 g cibule, 1 dcl mlieka, 1 žĺtok, muškátový oriešok, petržlenová vňať, pažítka

Ako na to:

Na tenké rezance pokrájanú zeleninu (mrkvu, petržlen, kel, karfiol, hrášok, kaleráb, rajčiaky, pór, kúsok zelenej papriky) a cibuľu udusíme na oleji. Do precedeného vývaru z kostí alebo len do vody dáme udusenú zeleninu, pridáme svetlú zápražku, soľ a povaríme.
Hotovú polievku zlepšíme mliekom, v ktorom sme rozhabarkovali žĺtok s trochou postrúhaného muškátového orieška, a pridáme posekanú petržlenovú vňať a pažítku. Do polievky môžeme pridať aj trochu ryže alebo jemne strúhané cesto.

16.06.2011

Podobné recepty