Jarná sekaná s vajciami

Potrebujeme:

300 g bravčového pliecka, 300 g predného hovädzieho mäsa, 2 žemle, mlieko, soľ, mleté čierne korenie, 1 strúčik cesnaku, 6 vajec, 1 cibuľa, 50 g bravčovej masti, 200 g anglickej slaniny

Ako na to:

Mäso zomelieme spolu so žemľami, ktoré sme nakrájali na kocôčky a navlhčili mliekom. Zmes osolíme, okoreníme a pridáme rozotrený cesnak. Vmiešame 2 žĺtka, 1 bielok a nadrobno nakrájanú cibuľu opraženú na časti masti. Zvyšné 4 vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme ich a odrežeme im špičky.
Mäsovú hmotu vytvarujeme na navlhčenej doštičke do obdĺžnika. Naukladáme na ňu plátky anglickej slaniny a doprostred tesne vedľa seba poukladáme vajcia.
Plát upravíme do tvaru šišky, vložíme na rozpustenú masť na pekáč, potrieme zvyšným bielkom, podlejeme trochou horúcej vody a v rúre zapečieme doružova. Necháme vychladnúť a nakrájame na plátky.

10.05.2011

Podobné recepty