Panenská v šatke

Potrebujeme:

800 g bravčovej panenskej, soľ, olivový olej, čerstvé alebo sušené oregano, 1 balíček listového cesta, hladká múka na dosku, vajce na potretie

Ako na to:

Bravčovú panenku vcelku potrieme olejom, osolíme a posypeme oreganom. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na plát a zabalíme doňho ochutené mäso. Dobre ho zabalíme, aby sa pri pečení neotváralo a mäso zostalo vo vnútri štavnaté a nevysušovalo sa.
Povrch cesta potrieme rozšľahaným vajcom a panenskú prenesieme na plech pokvapkaný studenou vodou. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 C a pečieme asi 20 min dozlata.
Mäso nakrájame na plátky a ako prílohu podávame dusenú alebo restovanú zeleninovú zmes.

18.05.2011

Podobné recepty