Bažant na slaninke

Potrebujeme:

1 kg mäsa z bažanta, 60 g tuku, 50 g údenej slaniny, 20 g masla, 40 g cibule, 10 g hladkej múky,b ové korenie, celé čierne korenie, soľ, vývar (voda)

Ako na to:

Očisteného vypitvaného, umytého a osušeného bažanta pretiahneme na rezance pokrájanou údenou slaninou a osolíme.
Na rozpálenom tuku opražíme na malé kocky pokrájanú slaninu a nadrobno pokrájanú cibuľu, podlejeme troškou vývaru, vložíme pripraveného bažanta a dusíme za občasného prelievania vlastnou šťavou pod pokrývkou do mäkka.
Pred dokončením vložíme bažanta do vyhriatej rúry a opečieme do zlatista. Upečeného bažanta vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, popražíme, zalejeme vlažným vývarom a dobre povaríme. Štavu necedíme a pred podávaním zjemníme maslom.

30.04.2011

Podobné recepty