Hovädzie plátky s domácou tarhoňou

Potrebujeme:

600 g hovädzieho stehna, 1 cibuľa, olej, soľ, mleté čierne korenie, 100 g šampiňónov, 1 lyžica horčice
Tarhoňa: 4 vajcia, polohrubá múka, mletá červená paprika, 1 cibuľa, olej, petržlenová vňať, soľ

Ako na to:

Hovädzie mäso pokrájame na rezne, mierne naklepeme, osolíme a okoreníme. Na rozohriatom oleji speníme očistenú pokrájanú cibuľu, pridáme mäso, opražíme, podlejeme vodou a dusíme do polomäkka. Pridáme očistené pokrájané šampiňóny, horčicu, podľa potreby podlejeme vodou a udusíme domäkka. Podávame s tarhoňou.
Tarhoňa: Do rozšľahaných vajec vmiešame toľko múky, aby vzniklo veľmi tuhé, takmer sa rozsýpajúce cesto. Cesto postrúhame na hrubšom strúhadle, roložíme na dosku a necháme obschnúť. Na rozohriatom oleji v hlbšej rajnici opražíme cibuľu, pridáme tarhoňu, osolíme, posypeme mletou červneou paprikou a za stáleho miešania pražíme. Zalejeme studenou vodou, premiešame a prikryté dusíme. Počas dusenia niekoľkokrát premiešame a podľa potreby dolievame vodu.
Hotová tarhoňa by sa amala sypať ako udusená ryža. Pred podávaním posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.

12.04.2011

Podobné recepty