Moravské koláče

Potrebujeme:

500 g polohrubej múky, 70 g kryšt. cukru, 80 g rastlinného masla, 20 g droždia, 450 ml mlieka, 1 vajce, štipka soli
Plnka: 250 g tvarohu, 1 žĺtok, 150 g džemu, citrónová kôra, štipka soli
Posýpka: 30 g masla, 30 g hrubej múky, 30 g práškového cukru

Ako na to:

Preositu múku premiešame so soľou. Z cukru, droždia a vlažného mlieka pripravíme kvások, vylejeme do múky, pridáme vajce a vypracujeme vláčne cesto. Na teplom mieste necháme vykysnúť.
Cesto preložíme na pomúčenú dosku, rozvaľkáme na hrúbku 1,5 cm a vykrajujeme kolieska. Posypeme posýpkou, preložíme na vymastený plech a upečieme.
Plnka: Tvaroh vymiešame s prášk. cukrom, žĺtkom a postrúhanou citrónovou kôrou a štipkou soli.
Posýpka: Maslo, cukor a múku zmiešame a rozmrvíme.

12.04.2011

Podobné recepty