Šalát z luskov hrášku

Potrebujeme:

200 g strukov cukrového hrášku, 100 g zemiakov, 1 červenú papriku, 250 g cherry paradajok, 4 listy dubového šalátu, 5 listov šalátu lollo biondo, 60 g potočnice, parmezán na ozdobu
Cesnakové krutóny: 3 plátky ciabaty, 3 PL olivového oleja, 1 strúčik cesnaku
Dressing: 2 PL olivového oleja, 1 lyžica majonézy, 1 PL kyslej smotany, 2 PL citrónovej šťav, 15 g hnedého cukru, mleté korenie

Ako na to:

Struky, zemiaky, papriku a paradajky nakrájame na kúsky, šaláty umyjeme, necháme odkvapkať a natrháme, potom všetko zamiešame. Plátky ciabaty nakarájame na kocky.
V panvici rozpálime olivový olej s prelisovaným cesnakom, pridáme ciabatu položíme na servítku a zbavíme prebytočného tuku. Suroviny na dressing šľaháme aspoň 2 minúty elektrickým mixérom. Pred podávaním nalejeme hotový dressing na zmes zeleniny a posypeme cesnakovými krutónmi a hoblinkami parmezánu.

01.03.2011

Podobné recepty