Orieškový chlebíček

Potrebujeme:

Cesto: 4 vajcia, 80 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, štipku soli, 1 balíček škoricového cukru, 140 g mletých vlašských orechov, 40 g hladkej múky, 2 KL kypriaceho prášku do pečiva
Náplň: 1 balenie krémovej náplne čokoládovej, 200 ml studeného mlieka, 2 zarovnané Pl práškového cukru, 125 g zmäknutého masla, 1 KL rumu
Na ozdobenie: 1 balíček tmavej polevy

Ako na to:

Na cesto vyšľaháme vajcia, cukor, vanilkový a škoricový cukor a soľ do peny. Orechy, múku a kypriaci prášok zmiešame a vmiešame do vaječnej peny. Cesto nalejeme do formy na srnčí chrbát, uhladíme a dáme piecť. Pečieme na 35 min.
Korpus necháme vychladnúť, nožom uvoľníme z formy a vyklopíme na mriežku. Náplň pripravíme z krémovej náplne s mliekom, cukrom a maslom. Korpus pozdĺžne rozrežeme a naplníme polovicou náplne. Priložíme druhý diel korpusu. Pokvapkáme rumom. Zvyšnou náplňou potrieme vrch a okraje korpusu a dáme na 1 hodinu vychladiť. Polevu rozohrejeme podľa návodu a múčnik ňou ozdobíme. Len čo poleva stuhne, nakrájame chlebíček na rezy.
Tip: Dosiahnuť, aby sa čokoládová poleva pri krájaní zákusku nepolámala, nie je vôbec jednoduché. Skúsení cukrári však vedia, že ak namočíme nôž pri každom reze do horúcej vody a osušíme utierkou, poleva zostane celá.

04.03.2011

Podobné recepty