Škoricová torta

Potrebujeme:

Cesto: 5 vajec, 2 PL vlažnej vody, 150 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 200 g hladkej múky, 1 KL kypriaceho prášku do pečiva
Náplň: 500 g jablkového kompótu alebo pyré, 80 g cukru, 1 balíček škoricového cukru, šťavu z jedného citróna, 5 PL rumu, 1 balíček želatínového stužovača, 100 ml vlažnej vody, 125 ml smotany na šľahanie, ½ balíčka smeta-fixu
Na ozdobenie: 125 ml smotany na šľahanie, ½ balíčka smeta-fixu, 1 PL kakaa, 1 PL práškového cukru

Ako na to:

Ušľaháme vajcia s vodou, cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Múku zmiešame s kypriacim práškom a vmiešame do peny. Cesto nalejeme do formy a pečieme 35 min.
Vychladnutý korpus dvakrát pozdĺžne rozrežeme a okolo dna upevníme očistený okraj formy. Na náplň rozmixujeme jablkový kompót a pyré zmiešame s cukrom, so škoricou, s citrónovou šťavou a rumom. Želatínový stužovač pripravíme s vodou a vmiešame do jablkovej zmesi. Smotanu ušľaháme so smeta-sixom a vmiešame do hmoty.
Polovicu náplne nalejeme do formy na spodný plát korpusu. Navrch položíme stredný plát korpusu a nanesieme zvyšok náplne. Zo zvyšného korpusu vykrojíme formičkou hviezdy. Posypeme ho kakaom, položíme na povrch a pritlačíme na náplň.
Tip: Tortu uložíme asi na 4 hodiny do chladničky. Na ozdobenie ušľaháme smotanu so smeta-fixom a potrieme okraj torty. Piškótové hviezdy poprášime kakaom a práškovým cukrom a tortu nimi ozdobíme.

08.03.2011

Podobné recepty