Mandľové strašidielka

Potrebujeme:

Cesto: 300 g hladkej múky, 160 g masla alebo margarínu, 100 g práškového cukru, 25 g čokoládovo-orieškového kému, 1 vajce
Náplň: 1 balenie krémovej náplne čokoládovej, 200 ml studeného mlieka, 3 zarovnané PL práškového cukru, 125 g zmäknutého masla
Na ozdobenie: 140 g plnotučného sušeného mlieka, 140 g práškového cukru, 2 KL mandľovej arómy, 1 bielok, 1 KL vlažnej vody, 1 balenie tubičiek na zdobenie

Ako na to:

Na doske zmiešame múku, maslo alebo margarín, cukor, mandle, čokoládovo-orieškový krém, vajce a vypracujeme cesto. Na 30 min uložíme do chladničky.
Z cesta vyvaľkáme plát s hrúbkou 3 mm a vykrojíme 40 koliesok. Zo zvyšku cesta vykrojíme tie 40 koliesok. Dáme ich na plech s papierom na pečenie, vložíme do rúry a pečieme 12 min.
Náplň pripravíme z krémovej náplne s mliekom, cukrom a maslom podľa návodu na obale. Náplňou zlepíme dve veľké a dve malé sušienky a zakončíme pusinkou z krému na povrchu. Na hodinu uložíme do chladničky.
Na ozdobenie si pripravíme falošný marcipán tak, že preosejeme mlieko s práškovým cukrom, pridáme arómu, bielok, vodu a vypracujeme mandľovú hmotu. Ak by sa lepila, pridáme práškový cukor. Rozvaľkáme ju na doske na plát s hrúbkou 2 mm, vykrojíme kolieska a položíme ich na vežičky zo sušienok. Pomocou tubičiek na zdobenie vytvoríme oči a ústa.
Tip: Namiesto falošného marcipánu môžeme použiť aj 300 g pravého marcipánu, strašidlá budú ešte lepšie.

12.04.2011

Podobné recepty