Stracciatellová zmrzlina

Potrebujeme:

250 ml šlahačkovej smotany, 400 ml mlieka, 150 g kryštálového cukru, čokoláda na varenie nastrúhaná

Ako na to:

Mlieko so smotanou a cukrom dobre rozmixujte ešte za studena. Mixujte pokiaľ sa cukor dobre neroztopí a nevznikne hustá pena.
Potom vložte všetko do mixéru na zmrzlinu a nechajte miešať cca 0,5 hod. občas zo strán odstráňte masu, ktorá sa lepí po stranách.
Medzitým si nastrúhajte čokoládu a vložtj ju do chladničky.
Po 20-tich min. miešania zmrzliny pridajte čokoládu za studena a nechajte miešať dalších 10 min.
Celú masu vložte do misy alebo inej nádoby do mrazničky aspoň na hodinu.

26.11.2010 | autor:

Podobné recepty