Smotanovo-tvarohové kocky s višňami

Potrebujeme:

Cesto: 4 lyžice polohrubej múky, 1 kypriaci prášok, 4 vajcia, 4 lyžice kryštálového cukru
Krém: 250 g višní, 500 g tvarohu, 200 ml kyslej smotany, 150 g práškového cukru, 200 ml smotany na šľahanie, 100 ml mlieka, 30 g mletej želatíny

Ako na to:

Žĺtka vymiešame s cukrom do penista a po častiach k nim zľahka zapracujeme sneh vyšľahaný z bielkov.
Primiešame múku preosiatu s kypriacim práškom, vypracujeme cesto, ktoré vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme (Elektrická rúra: 180 °C, teplovzdušná rúra: 170 °C, plynová rúra: stupeň 3). Tvaroh vymiešame s kyslou smotanou a cukrom.
Smotanu vyšľaháme, opatrne primiešame k tvarohu, pridáme odkôstkované višne a vo vlažnom mlieku rozpustenú želatínu.
Upečený plát cesta po vychladnutí pozdĺžne prekrojíme na polovicu. Krém navrstvíme na jednu polovicu cesta, prikryjeme ho druhou a mierne pritlačíme.
Zákusok zakryjeme alobalom a dáme na niekoľko hodín do chladničky (3 – 4 hodiny).
Krájame horúcim nožom naúhľadné kocky, ktoré ľubovoľne ozdobíme.

28.07.2010

Podobné recepty