Čína z bravčoviny

Potrebujeme:

500 g bravčové mäso (vykostená lopatka, karé, stehno), 2 PL olivový olej, 2 PL škrobová mučka (zemiakový škrob), 1 PL sojová omačka, 1 ČL curri korenie, 1 veľká cibuľa, 1 celý cesnak, 250 g mrazená zelenina (viacdruhová zelenina - hrášok, mrkva, kukurica, čierne čínske huby, zeler, bambus.výhonky, karfiol, brokolica alebo iná z viac druhov s hubami), soľ, mleté korenie, trochu čili korenia

Ako na to:

Mäso nakrájeme na rezance asi 1 cm hrubé a dáme do misky. Pridáme solamyl, 2 KL soli, olej 1/2 dávky, sójovku, curri korenie, trochu mletého korenia a premiešame. Necháme min. 2 hodiny postáť (možeme aj dlhšie cez noc).
Na hlbokú panvicu dáme 1/2 oleja a do zohriadeho oleja dáme mäsovú zmes. Prudko opečieme cca 5 minút, potom pridáme nakrájaný cesnak, cibuľu a restujeme ďalších cca 5 minút. Pridáme zeleninu a trochu podusíme, aby sa zelenina prehriala, nie však rozvarila – musí ostať chrumkavá!. Podľa potreby môžeme podliať trochou teplej vody. Jedlo netreba aby sa varilo.

Podávame s ryžou, ryžovými rezancami, hranolkami alebo prílohou podľa chuti.

25.05.2010 | autor:

Podobné recepty