Pražský guláš

Potrebujeme:

50 - 60 dkg predného hovädzieho mäsa, 25 dkg cibule, 4 PL masti, 2 ČL hladkej múky, 2 ČL sladkej mletej papriky (vrchovaté), paradajkový pretlak, 7 dl vývaru z kostí, 2 strúčiky cesnaku, rasca, 2 párky, majoránka, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Najemno nakrájanú cibuľu opražte na masti dozlatista, pridajte na kocky nakrájané mäso a za stáleho miešania opražte, pridajte hladkú múku a opäť opražte. Zaprášte sladkou paprikou, pridajte trochu paradajkového pretlaku, znovu opražte a zalejte vývarom. Osoľte, pridajte pretrený cesnak, posekanú rascu, korenie a duste. Pred dokončením pridajte najemno pomletú majoránku. Pred podávaním každú porciu ozdobte polovicou ohriateho párku. Podávajte so žemľovou knedľou alebo varenými zemiakmi.

04.08.2006

Podobné recepty