Kuracie stehná grilované s jogurtom

Potrebujeme:

8 kuracích stehien, 250 ml bieleho jogurtu, 125 ml kyslej smotany, 1 stredne veľkú cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice rastlinného oleja, 2 lyžice mletého koriandru, zopár vetvičiek čerstvého koriandru, olej na potretie roštu, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Kuracie stehná poukladáme do veľkej misy a zalejeme ich jogurtom. Jogurt osolíme a okoreníme. Potom misu prikryjeme a dáme do chladničky na 3 až 4 hodiny marinovať.
Rozpálime gril a rošt potrieme olejom. Kúsky kurčaťa vyberieme z misy a špachtličkou z nich zotrieme jogurt. Mäso osušíme kuchynským papierom a narovnáme na omastený rošt. Kuracie stehná grilujeme asi 8 až 10 minút. Potom ich obrátime a grilujeme ešte 7 minút.
Koriandrová omáčka: Nakrájame cibuľu. Nadrobno nasekáme cesnak. Na panvici rozpálime olej a speníme cibuľu. Pridáme mletý koriander a cesnak a smažíme 2 až 3 minúty. Cibuľovú zmes rozmixujeme s jogurtom. Pridáme čerstvý koriander a mixujeme, kým na nerozseká. Nalejeme späť do panvice, pridáme kyslú smotanu, osolíme a okoreníme. Omáčka nesmie vrieť, zrazila by sa.
Podávame na každom tanieri po 2 kúsky stehien a nalejeme okolo nich omáčku.

18.01.2010 | autor:

Podobné recepty