Ríbezľový koláč

Potrebujeme:

140 g práškového cukru, 140 g masla, 5 žĺtkov, 250 g polohrubej múky, 50 g orechov, 1/2 balíčka prášku do pečiva
Na penu: 100 g práškového cukru, 5 bielkov, červené ríbezle

Ako na to:

Maslo, žĺtka a cukor vyšľaháme do peny, pridáme múku s práškom do pečiva a pomleté orechy. Cesto rozotrieme na vymastený plech a upečieme.
100 g práškového cukru zarovno zalejeme vodou a uvaríme sirup. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a pomaly doň zašľaháme horúci sirup. Bielkovú hmotu rozotrieme na koláč. Penu husto posypeme očistenými a umytými ríbezľami.
Koláč necháme niekoľko hodín odležať.

22.12.2009

Podobné recepty