Taliansky ryžový šalát

Potrebujeme:

500 g ryže, 1 vrecko zelených olív, 2 väčšie konzervy drveného tuniaka v oleji, 1 väčšiu alebo 2 menšie konzervy sterilizovanej kukurice, 2 stredne veľké kápie, kapary, 3 jarné cibuľky, 20 dkg syra eidam, kurkumu, soľ, 2 vajcia, olej, sezónnu zeleninu podľa vlastného výberu

Ako na to:

Ryžu mierne osmažíme na oleji, zalejeme vodou, pridáme soľ, na prifarbenie trošku kurkumy, uvaríme a necháme vychladnúť. Vajcia uvaríme natvrdo.
Olivy, tuniaka, kukuricu a kapary spolu s nakrájanou a cibuľkou zmiešame s ryžou a vychladené podávame. Jednotlivé porcie posypeme strúhaným syrom a ozdobíme plátkami vajec.

10.12.2009

Podobné recepty