Vaječná tlačenka

Potrebujeme:

20 g práškovej želatíny, 300 ml studenej vody, 300 g mrazenej zeleniny, 150 g bieleho jogurtu, 125 g majolenky, 1 PL octu, 150 g šunky, 3 vajcia natvrdo, 1 PL nahrubo nastrúhanej mrkvy, biele korenie, soľ

Ako na to:

Zeleninu vsypte do vriacej vody, krátko povarte, preceďte a nechajte vychladnúť. Jogurt premiešajte s majolenkou, osoľte, okoreňte a prikvapkajte ocot.
Napučanú želatínu za stáleho miešania zohrievajte vo vodnom kúpeli, až sa rozpustí.
Do vychladnutej želatíny vmiešajte jogurtovú hmotu. Na dno formy vyloženej fóliou nalejte časť jogurtovej majolenky a nechajte stuhnúť.
Do zvyšku hmoty vmiešajte uvarenú zeleninu a nadrobno nakrájanú šunku. Vajcia položte do formy za sebou a okolo nich urovnajte ochutenú jogurtovú hmotu, až ich úplne zakryjete. Povrch uhlaďte a nechajte cez noc stuhnúť.

22.06.2009

Podobné recepty