Filipínska ryža

Potrebujeme:

400 g kuracích pŕs, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, pór, karí korenie, čili papričku, 50 g masla, mleté čierne korenie, 2 lyžice cukru, 200 g ryže, jedno avokádo, 10 g ananásu, 1 lyžicu strúhaného kokosu, 1 banán

Ako na to:

Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky. Cibuľu, cesnak, pór a čili papričku nakrájame nadrobno. Na panvici rozohrejeme 30 g masla a mäso na ňom z oboch strán opečieme, osolíme a okoreníme.
Pridáme pokrájanú zeleninu,všetko orestujeme a posypeme karí korením a cukrom. Premiešame, podlejeme vodou a dusíme domäkka.
Prepláchnútu ryžu uvaríme. Avokádo rozpolíme, odstránime kôstku a ošúpeme. Ananás a avokádo nakrájame na kúsky a orestujeme na masle. Banán ošúpeme, opražíme a nakrájame.
Ryžu prisypeme k mäsu, zľahka premiešame a orestujeme. Napokon pridáme ananás a avokádo. Hotovú filipínsku ryžu posypeme vyprážanými banánmi a strúhaným kokosom.

28.04.2009 | autor:

Podobné recepty