Vaječná tlačenka

Potrebujeme:

20 g práškovej želatíny, 300 ml studenej vody, 300 g mrazenej zeleniny (kukurica, hrášok, mrkva), 150 g bieleho jogurtu, 125 g majolenky, 1 PL octu, 150 g šunky, 3 vajcia natvrdo, 1 PL nahrubo nastúhanej mrkvy, biele korenie, soľ

Ako na to:

Zeleninu vsypeme do vriacej vody, krátko povaríme, precedíme a necháme vychladnúť. Jogurt premiešame s majolenkou, osolíme, okoreníme a prikvapkáme ocot.
Napučanú želatínu za stáleho miešania zohrievame vo vodnom kúpeli až sa rozpustí. Do vychladnutej želatíny vmiešame jogurtovú hmotu.
Na dno formy vyloženej fóliou nalejeme časť jogurtovej majolenky a necháme stuhnúť. Do zvyšku hmoty vmiešame uvarenú zeleninu a nadrobno nakrájanú šunku.
Vajcia položíme do formy za sebou a okolo nich urovnáme ochutenú jogurtovú hmotu, až ich úplne zakryjeme. Povrch uhladíme a necháme cez noc stuhnúť.

08.04.2009

Podobné recepty