Kapustnica s krúpami, údeným mäsom a hubami

Potrebujeme:

1,5 l kapustnice ( bez kapusty), 0,5 l vody, 500 g údeného mäsa (bravčové, baranie), 100 g sušených húb, 100 g veľkozrnných krúp, 20 g polohrubej múky, lyžicu masti, rascu, soľ, 2 dcl smotany

Ako na to:

V zmesi kapustnej vody a vody (pomer môžeme podľa chuti upraviť) uvaríme mäso a huby. V inej rajnici uvaríme krúpy. Mäso z vývaru vyberieme, pokrájame na kocky a odložíme.
Z masti a múky upražíme bledú zápražku, zriedime studenou vodou a kapustnicu ňou zahustíme. Do vriacej polievky prisypeme scedené krúpy, rascu, podľa chuti soľ a nakoniec dobre rozmiešanú smotanu a pokrájané mäso. Po chvíli odstavíme a môžeme s chlebom servírovať.

19.12.2008

Podobné recepty