Teľacie mäso so sušeným ovocím

Potrebujeme:

1, 2 kg teľacieho mäsa na pečenie, 1 malú mrkvu, 1 malý zeler, 1 malý pór, 1 PL hladkej múky, 30 g masla (oleja), 2 bobkové lisy, ¼ l hovädzieho vývaru, 50 g sušených sliviek, 50 g sušených marhúľ, 60 g sušených hrozienok, 1/8 sladkej smotany, 1 ČL maizeny, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Zeleninu očistite, umyte, nakrájajte na kocky. Mäso osoľte, okoreňte, poprášte múkou. V pekáči zohrejte maslo (olej), mäso na ňom z každej strany opečte. Pridajte zeleninu a bobkové listy. Podlejte trochou vývaru, ktorý ste pripravili podľa návodu na obale. Pekáč prikryte pokrievkou a na sporáku duste pri miernej teplote asi hodinu. Pridajte slivky, marhule, hrozienka, podlejte zvyšným vývarom a duste ešte hodinu. Mäso vyberte z pekáča a odložte na teplé miesto. Z výpeku vyberte bobkové listy, maizenu nahladko rozmiešajte v smotane, vmiešajte do omáčky v pekáči, krátko nechajte prevrieť. Vezmite zo sporáka, podľa potreby dochuťte soľou a korením.

18.04.2007

Podobné recepty